# Videoblogi: Videomainonta

04.04.2015

 

Videomainonta on todella iso juttu. Lähes puolet internetin liikenteestä ovat videoita. Video on tehokas ja luova tapa kertoa monimutkaisistakin asioista nopealla ja ymmärrettävällä tavalla. Hyvä video on siis lyhyt ja ytimekäs ja se on joko viihdyttävä, opettavainen, inspiroiva – tai näitä kaikkia yhdessä!

Video on myös jatkossa jatkuvasti kasvavassa roolissa mainonnan sekä myös muun nettiliikenteen suhteen. Arvioiden mukaan 69% vuonna 2017 kaikesta nettiliikenteestä on videoita. Videomainonnalla pääset siis sinne missä asiakkaasi ovat jo.

Yleisesti videomainonnan tuoma hyöty on bränditunnettavuuden lisääntyminen, mutta videomainonnasta seuraa myös suoria konversioita tehokkaasti. Yksi iso tekijä toimivan videon lisäksi on mahdollisuus sisällyttää kehoitteen eli Call-To-Action napin suoraan videoon, jonka avulla katsoja pääsee tutustumaan lisää brändiin tai jopa suoraan ostamaan tuotetta. Videomainontaa voi tehdä esimerkiksi Youtubessa ja Facebookissa. Näistä löytyy joitain eroja mainoksen näyttämisen suhteen ja myös kontekstin suhteen missä video näytetään, mutta molemmat ovat tehokkaita ja toimivia videomainonnan alustoja.

Videomainonnan etuja:

Ota kontakti kohderyhmääsi. Videomainokset auttavat tavoittamaan potentiaaliset asiakkaat ainutlaatuisella ja muistettavalla tavalla. Persoonallisuus ja luovuus edesauttavat tämän tavoitteen saavuttamista. Anna asiantuntemuksesi näkyä videoilla ja kerro kuinka tuotteesi tai palvelusi hyödyttää asiakkaitasi.

Tavoita oikeat henkilöt. Youtube-mainonta tavoittaa katsojat sieltä, missä he viettävät aikaansa. Mainokset näkyvät Youtube partnereiden videoissa, jolloin mainos näkyy asiallisessa yhteydessä. Videoiden kohdentaminen on helppoa ja tehokasta. Kohdentaa voi esimerkiksi sen perusteella, missä asuu, minkä ikäinen on ja mistä on kiinnostunut. Esimerkkinä yksinkertainen kohdennus on vaikka 18-34 vuotiaille, kaikille Länsi-Suomen alueella asuville tai vaikka naisille, jotka ovat kiinnostuneita matkustamisesta.

Maksa vain siitä mitä saat. Maksat vain kun katsoja aktiivisesti valitsee videosi tai jatkaa videosi katselua alkua pidemmälle. Jos siis katsoja ohittaa eli skippaa videomainoksesi heti 5:n sekunnin jälkeen Youtubessa, et joudu maksamaan mitään.

Mittaa ja kehitä. Youtuben omat ilmaiset analytiikkatyökalut auttavat ymmärtämään kohderyhmääsi ja kuinka ihmiset vuorovaikuttavat videoidesi parissa. Facebookilla on myös runsas valikoima analytiikkatyökaluja.