Menu

Videomainonta

Videomainonta kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, koska se on kustannustehokas ja tv-mainontaa paremmin kohdennettava vaihtoehto. Perinteiseen bannerimainokseen upotettuna liikkuva kuva tuo myös yrityksen tarinankerrontaan uusia ulottuvuuksia. Kuluttaja voidaan esimerkiksi ohjata suoraan verkkokauppaan, jolloin video ohjaa niin sanotusti suoraan kassalle.

Vaikka videomainokset näkyvät pääasiallisesti netissä, ne tehdään usein elokuvatason laitteistolla. Kuluttajat ovat tottuneet näkemään korkealaatuista videokuvaa ja myös odottavat näkevänsä sitä. Sikahintaiseen laitteistoon ei kuitenkaan tarvitse investoida, koska jopa tavallinen mobiililaite taltioi laadukasta kuvaa. Voit myös pyytää meidät apuun – C2:n videotiimiltä onnistuu kuvaaminen niin veden alla kuin yli sadan metrin korkeudessa. Ja ihan maan pinnalla, tietenkin.

Videomainonnan muodot vaihtelevat palvelun mukaan. Netti-tv:ssä ne voivat toimia mainoskatkojen tapaan (esim. jaksojen välissä) kun taas YouTubessa yritys voi valita ohitettavan tai ohittamattoman mainosmuodon. Varsinkin ohitettavissa mainoksissa on tärkeää kiinnittää katsojan huomio ensimmäisen viiden sekunnin aikana – muuten henkilö siirtyy alun perin etsimänsä sisällön pariin. Hyvissä mainoksissa muistettavuus on hyvä, vaikka brändi vilahtaisi vasta spotin lopussa. Parhaimmillaan videomainos voi lähteä leviämään kuin itsestään (ns. viraali-ilmiö), jolloin yritys siirtyy ostetusta näkyvyydestä ansaittuun näkyvyyteen. Siinä tapauksessa voit ostaa itsellesi (tai meille) skumppapullon.

Tärkeä oivallus videomainonnassa onkin juuri se, että sisältö ratkaisee sen toimivuuden.  Vaikka kamera polttelisi kuvaustiimin käsissä, on erittäin tärkeää keskittyä sisältösuunnitelmaan (story board). Kun suunnitelma on hyvin tehty, sen toteuttaminen takaa laadukkaan lopputuloksen. Editointivaiheessa vaaditaan myös rohkeutta tiivistää kuvattu materiaali riittävän lyhyeksi. Nettiin tuleva videomainos voi olla myös sisällöltään paljon viihdekeskeisempi, kuin samasta materiaalista leikattu TV-mainos. Jos TV- ja nettimainos kuvataan samaan aikaan, sisällön vaihtelevuus pitää huomioida. Mainoksen rinnalle on myös mahdollista luoda ”making of” tai ”behind the scenes” -henkisiä videoita, jotka jatkavat mainoksen tarinaa. Tämäkin materiaali pitää tietenkin muistaa kuvata.

Onko sinulla hyvä videomainosidea tai oletko sellaisen tarpeessa? Kiinnostaako videomainonta? Kilauta meille!

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Luova johtaja
Partner

Mikko Vartiainen

040 563 6717 mikko@c2.fi