# Nyt olisi lisäaivoja tarjolla!

21.09.2015

Creative Workshop

Luovuus on taito, jota yksilöt tarvitsevat sekä yksityiselämässään että töissään. Joillain aloilla se on välttämättömämpää kuin toisilla, mutta kaikkien yritysten markkinoinnissa sitä toivoisi näkevänsä. Aidosti oivaltava markkinointi on myös valtti erottua kilpailijoista. Kasvatustieteen emeritusprofessorin Kari Uusikylän mukaan luovuus tukahtuu ilmapiirissä, joka on täynnä arviointia ja tulosvastuun paineita. Entäpä, kun ”jotain tarttis tehdä”, mutta ideoita ei vain synny?

Uusille ideoille voi tulla tarve esimerkiksi jonkin yrityksen liiketoimintaa haittaavan ongelman myötä. Joskus taas tuoreet ajatukset tekisivät muuten vain nannaa. Ideoita voi kehitellä yksinkin, mutta onhan se nyt tappavan tylsää. Toisekseen, yhdessä ajatuksia pyöritellen niihin saadaan useita erilaisia näkökulmia. Kun asioista keskustellaan porukalla, ideat jalostuvat ja lopputuloksena on taatusti jotain parempaa kuin mihin yksin pystyisi. Usko pois.

Jotta kenenkään ei tarvitsisi junnata ilman ideoita itsekseen, kehittelimme Creative Workshopin. Kyseessä on konsepti, jossa asiakas ja asiantuntijamme tapaavat ja kehittävät yhdessä luovia ratkaisuja yrityksen markkinointiin. Creative Workshop -tyylisestä ajattelusta saatiin maistiainen edellisessä Äfter Wörkissämme, jossa kaikki äfterwörkkiläiset saivat VisitVaasan Max Janssonilta ideointihaasteen. Max sai kotiin viemisiksi nipun paperirullia, jotka olivat täynnä osallistujien yhdessä kehittämiä ideoita Vaasan matkailun tulevaisuuden satsauksiin. Nyt Creative Workshop on tuotu työkaluksi asiakkaidemme avuksi.

Meiltä saat apua muun muassa sisäiseen ja ulkoiseen viestintään, tuotteistukseen, markkinointikampanjoihin ja myyntiin. Creative Workshopissa hyödynnetään monipuolisesti eri ihmisten asiantuntijuutta: yritys tuntee toimialansa, kun taas luovuus, ideointi ja innovointi kuuluvat meidän jokaiseen työpäiväämme. Meiltä löytyy myös taito muuttaa ajatukset konkreettisiksi markkinointi- ja viestintäratkaisuiksi. Ei huono!

Creative Workshop koostuu aiheen alustuksesta, johdetusta ideoinnista erilaisia ideointitekniikoita hyödyntäen, ideoiden purkamisesta ja lopulta toimenpiteistä keskustelemisesta. Tapaaminen räätälöidään aina asiakkaan tarpeet huomioiden: poimimme meiltä aina aiheeseen parhaiten soveltuvan nipun markkinointiosaajia, jotka ovat oikeasti vieläpä aika mukavia tyyppejä. Ota yhteyttä joko AndyynSebuun tai Toveen, ja laitetaan homma rullaamaan!